Az aranyeret a proktológusok kezelik, így az aranyér orvos lényegében a proktológia doktora, azaz a proktológus. A proktológusok, bár kétségtelenül az egyik leginkább elterjedt végbelet érintő betegség az aranyér, nem csak az aranyeres panaszok gyógyításával foglalkoznak.

 

Mivel foglalkozik az aranyér orvos?

 

Az aranyér orvos, azaz a proktológus a végbelet érintő betegségek diagnosztizálásával, kezelésével, gyógyításával és az általános sebészeten belüli műtéti beavatkozások elvégzésével foglalkozik.

 

A végbelet érintő leggyakrabban előforduló panaszok a külső és a belső aranyér, a végbélrepedés, a végbélgyulladás, a végbélsipoly, valamint a végbéltályog. Az aranyér orvos bármely végbéltáji panasz esetén egy alapos vizsgálatot végez, melynek része egy alapos kikérdezés, és fizikális vizsgálat is, melyet kézzel és eszközökkel végeznek. A vizsgálatok során felderíthető a panaszok hátterében álló probléma, és kizárhatóak az igazán súlyos betegségek, mint pl.: a daganatos elváltozások.

 

Milyen kezeléseket végez az aranyér orvos?

 

Az aranyér orvos által alkalmazandó kezelés fajtáját az aranyér típusa és súlyossága határozza meg. Minden esetben szükséges az aranyeret kiváltó okot megszüntetni. Az aranyér okai között elsődleges szerepet játszik a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és a rossz székelési szokások. Megfelelő, élelmi rostban gazdag étrend és a rendszeres, könnyed testmozgás bevezetése, valamint a helyes székelési szokások elsajátítása minden esetben szükséges az aranyér kezeléséhez.

 

Kezdődő, vagy enyhe aranyér problémák esetében elegendőek lehetnek az életmódbeli változtatások, szükség szerint gyógyszeres kezeléssel kiegészítve a panaszok megszüntetéséhez. Előrehaladottabb állapotban lévő aranyér betegség esetén az aranyér orvos sebészeti beavatkozásokat is végez, amelyek lehetnek kimetszés mentesek és kimetszésesek egyaránt. A nem kimetszéses eljárások közé a gyűrűzés, az ultrahangos aláöltés, az infravörös égetés és az lézer alkalmazása tartozik. Kimetszéses műtéti eljárásra csak a valóban súlyos esetekben van szükség. A általában műtétet helyi érzéstelenítés mellett végzik, és nem igényel kórházi befekvést sem.

 

Mikor kell felkeresni az aranyér orvost?

 

A legjobb már az aranyér, vagy aranyérnek gondolt tünetek jelentkezésekor egyből szakorvosi segítséget kérni. Ezek a jelek általában a székelés utáni enyhe vérzés, vér jelenléte a wc papíron, nyákos, véres széklet, fájdalmas székelés. Mint minden betegség esetén, a végbél betegségeinek esetében is minél korábban kezdődik a probléma kezelése, annál könnyebben és gyorsabban lehet megszüntetni.

 

Az aranyérnek gondolt tünetek hátterében nem csak aranyér állhat, hanem sokkal súlyosabb probléma is. Sokak számára kellemetlen az aranyér orvos felkeresése és félnek a vizsgálatoktól, azonban proktológus szakember segítsége nélkül szinte lehetetlen megszabadulni a panaszoktól. Minél később határozzák meg a probléma forrását és minél később kezdik meg a kezelést, annál tovább fog tartani a probléma, és egyre kellemetlenebbek lesznek a tünetek. A végbélbetegségek, az aranyér orvos segítségével szüntethetők meg hatékonyan és biztonságosan. Ha észleli magán az aranyér vagy más végbél tájéki betegség jeleit, keressen fel egy szakorvost!

dr. Bánfalvi Péter vezető proktológus dr. Bánfalvi Péter - proktológus

Dr. Bánfalvi Aranyér Központ, A gyógyító gondoskodás
www.aranyeresseg.hu

Szakértőinkhez vizsgálatra való bejelentkezéshez kattintson ide,

vagy hívja a

+36(30)-868-0244

telefonszámot!

 

Szakértőink:

Dr. Pácsa Szilvia

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Nőgyógyászként célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz, és az egészséges élet megtartásához segítsem. Gyakorló orvosként folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a hagyományos (gyógyszeres, műtéti) terápiás megoldásokat kiegészítve a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni. Vallom, hogy az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése, amelyhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is érdemes felhasználni. Tovább >>

Dr. Mikes Csaba

Dr. Mikes Csaba

proktológus, sebész főorvos

Proktológia magánrendelést 2007 óta folytatok. A kórházi végbélsebészet mellett magánrendelésen a végbéltájéki panaszokkal (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél és vastagbéldaganatok) hozzám forduló páciensek ellátását végzem, célom az alapos kivizsgálását követő pontos diagnózis felállítása és annak legkorszerűbb ellátása.

Dr. Lehoczki Gergely

Dr. Lehoczki Gergely

proktológus, sebész adjunktus

2009-es sebészeti szakvizsgám megszerzését követően kezdtem el proktológiai panaszokkal pácienseket ellátni és észleltem, hogy széles körű igény van a végbélbetegségek tüneteitől szenvedő páciensek empatikus, pontos, minőségi ellátására. A precíz és pontos megfigyelés, a tapasztalatok gyűjtése, beépítése a mindennapi gyakorlatba valamint a személyre szabott ellátás, gyógyítás, esetkövetés fontossága ragadott meg leginkább, ami mind a mai napig a fő motivációt jelentik számomra. A páciensek bizalmának elnyerése és megtartása szintén nagyon fontos számomra. Mindannyian ismerjük a mondást:”pontos mint egy sebész.” Ennek a jegyében szeretnék minden páciensem számára enyhülést, jobbulást, teljes gyógyulást nyújtani.

Tovább >>

Dr. Tóth-Fülöp Orsolya

Dr. Tóth-Fülöp Orsolya

proktológus, sebész szakorvos

Számomra a szakmaiság mellett a legfontosabb a páciens orientált légkör, amelyben megfelelő figyelmet és időt tudunk biztosítani a hozzánk fordulóknak. A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem, majd 2018-ban általános sebészeti szakvizsgát tettem. 2012 és 2023 között a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Osztályán dolgoztam, 2018-tól megbízott tagja voltam a kórház onkoteam-jének. A Mellrákfórum civil szervezet aktivistájaként az egészségügyi tudatosságért kampányolok. A komplexebb ellátás céljából 2023-ban elvégeztem a Kismedence rehabilitáció biofeedbackkel tanfolyamot. … Tovább>>

Dr. Bánfalvi Péter

Dr. Bánfalvi Péter

vezető proktológus

Proktológiai magánrendelést 2006 óta folytatok. Célom, hogy vendégeink aranyér, és más végbél-megbetegedését a lehető legkisebb megterheléssel és a legjobb életminőséget megcélozva gyógyítsam meg, nagy felelősséggel járó és sokszor igazi kihívást jelentő munka a számomra. Feladatomnak rendszeres önképzéssel, a gyógyítás egyénre szabott, állandóan tökéletesedő módszereivel igyekszem megfelelni. 2012-ben felkértek Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja aranyérrel kapcsolatos információk megírására, 2014-ben és 2017-ben megkaptam az Év Magánrendelője verseny szakmai díját.

Tovább >>

További cikkek a témában:

Proktológus

Proktológus

A proktológia az orvoslás területén belül a végbél megbetegedéseivel, elváltozásaival, gyulladásos panaszokkal foglalkozó szakterület. A proktológia doktora a proktológus, aki a végbél betegségek, problémák diagnosztikájával, kezelésével és az általános sebészeten...

bővebben
Proktológiai vizsgálat

Proktológiai vizsgálat

A végbélvizsgálattal, vastagbélvizsgálattal kapcsolatos érdemi információkat a szakembertől érdemes beszerezni, nem a fórumokról. Kétségeit, szorongásait a proktológiai vizsgálattal kapcsolatos pontos, hiteles információk tudják oldani. A biztos tudat segít lélekben...

bővebben
Proktológiai szakrendelés

Proktológiai szakrendelés

Az állami keretek között, finanszírozott proktológiai szakrendelés beutaló köteles. A beutalót a háziorvostól kell kérni. A proktológiai szakrendelések ambuláns betegellátás keretében főként területi járó betegek vizsgálatát, kezelését végzik. Itt történik a korábban...

bővebben
Proktológiai magánrendelés

Proktológiai magánrendelés

Miért választ valaki proktológiai magánrendelést, ha valamilyen problémája van a végbél tájékán? Mert személyre szóló odafigyelést szeretne, korrekt vizsgálatot és tájékoztatást, empátiát, és legfőképpen olyan orvost, akinek szakértelmében megbízik, és hisz a közös...

bővebben
Jelentkezzen be rendelőnkbe!