Kedves Látogató!

Ez nem egy szakmai cikk, ezért kérem, csak akkor olvassa el ezt a bejegyzést, ha van rám és egy szerintem rendkívül fontos célra 2-3 perce és egy kevés plusz energiája, gondolata!

Több éves felvilágosító munkám eredményeként azt a számomra igen megtisztelő felkérést kaptam, hogy Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjához a végbélbetegségekkel kapcsolatos tájékoztatókat megírjam.
A szűrőprogram eddigi két évében fantasztikus eredményeket produkált. Több, mint ötszáz helyszínen hatvanötezer ember átfogó ( összesen 1 600 000!!! db.) szűrővizsgálata, százharmincháromezer ember tanácsadása történt. Eközben majd kilencvenháromezer információs Prevenciós Csomag került kiadásra, melyben a továbbiakban új területként az általam írt végpanaszokkal kapcsolatos anyagok szerepelnek majd.

Ezt a feladatot eddigi munkám és célom -hogy az általánosan igen szerénynek mondható egészségkultúránkat magasabb szintre emeljem- megkoronázásaként értékelem, és nagyon hálás vagyok érte. Annak tudatában, hogy a blogot ezidáig közel félmillióan látogatták meg, és mind személyes találkozáskor, mind üzenetben rengeteg támogató és a további munkámat bátorító véleményt kaptam, úgy érzem, felnőttem a feladathoz.

Mivel semmiképpen sem akarom, hogy a tapasztalatomon túl az én (akár hibás) feltételezéseim alapján válasszak témát, segítségét szeretném kérni.
Az A5-ös méretű könyvecske egy oldala a terjedelmet valamennyire leszűkíti, de két téma megfelelő mélységű átadásához szerintem lehetségessé válik.
A két témához a javaslatom:
1) Mit tegyünk ahhoz, hogy megelőzzük a végbélproblémák kialakulását, romlását, vagy csökkentsük annak esélyét. Gondolok itt a sokak számára már ismert életmódi tanácsokra, mely akár apró változ(tat)ásokkal is a visszajelzések alapján sokak számára alapvető pozitív életviteli/-módbeli változás állt be.
2) Ha mégis van panaszunk, melyek azok, amelyek fennállása esetén érdemes szakemberhez, proktológushoz forduljunk. Mit tud ő az általános vélekedéssel ellentétben többet tenni a gyógyulásért, mint pl. egy háziorvos, urológus, sebész, belgyógyász, stb.

Kérésem tehát az, hogy két témára (egy fontosabb és egy kevésbé fontos) tegyen javaslatot, hogy mi szerepeljen ebben a felvilágosító anyagban. Szívesen fogadom véleményét az általam javasolt témaválasztással kapcsolatban is.

Fáradozását előre is hálásan köszönöm.

Kívánok szép napot,  jó egészséget.

dr. Bánfalvi Péter
sebész adjunktus, proktológus
„A gyógyító gondoskodás™”
www.aranyeresseg.hu 
.

Bejelentkezés vizsgálatra szakértőnkhöz:
+3630-868-0244

Jelentkezzen be rendelőnkbe!