Az aranyeres problémák a népesség igen jelentős részét érintik kisebb-nagyobb mértékben. Az aranyér műtéti eltávolítása csak előrehaladott állapotban szükséges, melyre többféle módszer alkalmazható. A lézeres aranyér műtét napjaink egyik legmodernebb beavatkozásának számít az aranyér kezelés területén. Számos előnye van a hagyományos, kimetszéses műtéti eljárásokhoz képest.

 

Mikor alkalmazható a lézeres aranyér műtét?

 

A lézeres aranyér műtétre akkor lehet szükség, ha a problémát előrehaladott állapotban lévő belső aranyér okozza. A belső aranyérnek négy stádiuma van. Az első stádiumban az aranyér nem okoz fájdalmat, nincs előesett állapotban. Jelenlétéről leginkább enyhe vérzés, nyákos széklet árulkodik. A második stádiumban székelés közben az aranyér előesik, azaz kilóg a végbélből, de önmagától rövid időn visszahúzódik a végbélbe. Az első két stádiumban sokszor elegendő kezelésként az életmódbeli és táplálkozási (rostban gazdag étrend, rendszeres könnyed mozgás mozgás) változtatások bevezetése, gyógyszeres kezeléssel kombinálva, de megmaradó panaszok esetén többféle beavatkozás is mérlegelendő.

 

A harmadik stádiumban lévő belső aranyér esetében az aranyér csak kézzel helyezhető vissza a végbélbe, önmagától nem képes már visszahúzódni. A legsúlyosabb, negyedik stádiumban esetén már kézzel sem helyezhető vissza az aranyér, folyamatosan előesett állapotban van. A harmadik és negyedik stádiumban lévő aranyér rendszeres vérzést, néha fájdalmat, inkább viszketést, diszkomfort érzést okoz. Ezekben az esetekben már műtéti beavatkozás indokolt. A műtéti eljárások közül a lézeres aranyér műtét kevés kellemetlenséggel jár, és a gyógyulási idő is rövid.

 

Lézeres aranyérműtét Budapest vagy Budapest környékén?

Igen! Megtalál minket a következő címen:

 

Aranyér Központunk címe Budapesten:

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5. (8-as kapucsengő)

A parkolás a Mammut bevásárlóközpont vagy a Széllkapu, a Millenáris mélygarázsában javasolt.

térkép a rendelőről

Hogyan történik a lézeres aranyér műtét Budapesti központunkban?

A lézeres aranyér műtét elvégzése akár helyi érzéstelenítés mellett történik, hogy teljesen fájdalommentes legyen a beavatkozás. A műtéti terület fertőtlenítése után az érzéstelenítőt általában több helyre adjuk be a végbél környékére.

 

A lézerszálat egy mindössze 1,5 mm-es vágással vezetjük be az érintett területre. Az általunk alkalmazott lézer leginkább nem vágásra való. Ezzel elkerüljük a régebbi vágó lézerek okozta hegesedést, szűkületet. A nemzetközi szinten leginkább javasolt módokon a szövetek lézeres „elfonnyasztása, hegesztése” a kóros szöveten belülről történik, mind az aranyér (LHP műtét), mind a sipoly (FILAC műtét) esetén. A lézerszál behatol a szövetbe, ott egy keskeny, biztonságos részen belül főzi meg a szöveteket, nem bántva sem a bőrt, sem a záróizmot. A műtét alatti hőhatás miatti melegség fokozottan érezhető.

 

A műtét fájdalommentes, csak melegség érezhető. A beavatkozás kb. 30-40 percig tart, kórházi befekvést nem igényel. A műtét után 1-2 órát szükséges a rendelőben tölteni, majd vizsgálat után, amennyiben minden rendben van, haza szabad menni. A műtét után minden fontos tudnivalóval ellátja a műtétet végző orvos elbocsátás előtt. A műtét utáni első kontroll, amennyiben az orvos másképp nem látja, a beavatkozás után 2 héttel szükséges.

Lézeres aranyérműtétet végző orvosaink Budapesten

Dr. Pácsa Szilvia

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Nőgyógyászként célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz, és az egészséges élet megtartásához segítsem. Gyakorló orvosként folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a hagyományos (gyógyszeres, műtéti) terápiás megoldásokat kiegészítve a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni. Vallom, hogy az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése, amelyhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is érdemes felhasználni. Tovább >>

Dr. Mikes Csaba

Dr. Mikes Csaba

proktológus, sebész főorvos

Proktológia magánrendelést 2007 óta folytatok. A kórházi végbélsebészet mellett magánrendelésen a végbéltájéki panaszokkal (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél és vastagbéldaganatok) hozzám forduló páciensek ellátását végzem, célom az alapos kivizsgálását követő pontos diagnózis felállítása és annak legkorszerűbb ellátása.

Dr. Lehoczki Gergely

Dr. Lehoczki Gergely

proktológus, sebész adjunktus

2009-es sebészeti szakvizsgám megszerzését követően kezdtem el proktológiai panaszokkal pácienseket ellátni és észleltem, hogy széles körű igény van a végbélbetegségek tüneteitől szenvedő páciensek empatikus, pontos, minőségi ellátására. A precíz és pontos megfigyelés, a tapasztalatok gyűjtése, beépítése a mindennapi gyakorlatba valamint a személyre szabott ellátás, gyógyítás, esetkövetés fontossága ragadott meg leginkább, ami mind a mai napig a fő motivációt jelentik számomra. A páciensek bizalmának elnyerése és megtartása szintén nagyon fontos számomra. Mindannyian ismerjük a mondást:”pontos mint egy sebész.” Ennek a jegyében szeretnék minden páciensem számára enyhülést, jobbulást, teljes gyógyulást nyújtani.

Tovább >>

Dr. Simon Balázs

Dr. Simon Balázs

proktológus, sebész szakorvos

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem orvosként és angol orvosi szakfordító- és tolmácsként.
A proktológiával már sebész éveim eleje óta foglalkozom. 2020-ban szakvizsgáztam sebészetből kiváló minősítéssel. A szakvizsga előtt megfordultam a már akkor felfelé ívelő magánellátás több területén és rengeteg tapasztalatot szereztem kommunikációból, sokat tanultam a kiegyensúlyozott, partnerségen alapuló orvos-beteg kapcsolatról.
A klasszikus proktológia eszköztára mára kiszélesedett, a nagyobb műtéteket egyre inkább a műtét nélküli megoldások előzik meg, váltják fel. Rendeléseimen arra törekeszem, hogy … Tovább>>

Tudnivalók a lézeres aranyér műtét után

 

A kimetszéses aranyér műtétek jóval nagyobb vágással történnek, mely vágás műtét után több hétig is fájdalmat okozhat, vérezhet székeléskor. Emiatt több hétig fokozott figyelmet kell fordítani a végbél környékének tisztítására. A fájdalom miatt székelési nehézségek, sebgyógyulási nehezítettség is kialakulhat, amely a kimetszéses műtétek gyakori és kellemetlen velejárója. A hagyományos, kimetszéssel eltávolított aranyér esetén a munkából legalább 10-14 napra kiesik a beteg.

 

A lézeres aranyér műtét esetén mindössze egy 1,5 mm-es vágást szükséges ejteni a lézerszál bejuttatása érdekében. A lézerrel végzett aranyér műtét esetén nem történik meg az aranyér eltávolítása. A műtét során sem a bőr, sem az izom nem károsodik, így minimális sérülést okoz az eljárás.

 

A lézeres műtét után a műtét helyén a hő hatása miatt duzzanat és váladékozás kialakulhat, ami 7-10 nap elteltével teljesen elmúlik és a kezelt aranyér is rövid időn belül visszahúzódik. A lézerrel kezelt területen visszamaradó aranyér 5-6 hét alatt kötőszövetté alakul. Mivel igen apró vágást kell csak ejteni, a fájdalom és a székelési nehézségek kialakulásának esélye jóval kisebb, mint a hagyományos, kimetszéses műtétek esetében.

 

A lézeres aranyér műtétek során gyakorlatilag nem történik sebzés, a vágás mérete elenyésző, ezért sebgyógyulási és utókezelési gondok is csak ritkán lépnek fel. Mindössze 3-5 munkanap alatt a munkaképesség visszaáll, így nem okoz hosszabb idejű kiesést a munkából sem. A teljes gyógyulás időtartama általában 4-6 hét, mely már csak minimális kellemetlenséggel jár. A gyógyulási idő alatt kerülni kell a sportolást és a fizikai megerőltetést, valamint az uszodába sem szabad menni a fertőzésveszély miatt.

 

Az aranyér műtét után továbbra is szükséges az étkezési és életmódbeli szokásokra odafigyelni, hogy ne újuljon ki a probléma. A rostban gazdag, egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztás, a feldolgozott élelmiszerek kerülése és a rendszeres, könnyed mozgás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az aranyérbetegség ne újuljon ki. Ez nem csak az emésztésre, de egész szervezetünk működésére jótékony hatással van.

 

Hogyan kell felkészülni a műtétre?

 

A lézeres aranyér műtétre való felkészülésről a műtétet végző orvos teljeskörűen tájékoztatni fogja a műtétet megelőző vizsgálaton, melyről tájékoztatót is kap. Célszerű azonban a vizsgálatot megelőző napokban felmerült kérdéseket felírni és feltenni, hogy semmilyen kérdés ne maradjon tisztázatlan.

A műtétre hasonlóképpen kell felkészülni, mint a vizsgálatra. A műtét napján a könnyű étkezés megengedett, a beavatkozás előtt székelni szükséges. Ha szokott szedni nyugtatót, fájdalomcsillapítót, a műtét napján is nyugodtan beveheti. A rendszeresen szedett gyógyszerekkel kapcsolatos tudnivalókról a műtétet végző orvossal mindenképpen egyeztetni szükséges és az utasításainak megfelelően kell őket alkalmazni a műtétet megelőzően.

 

Minden esetben elvégezhető a lézeres aranyérműtét?

 

A lézeres aranyérműtét a legtöbb esetben elvégezhető. A pontos diagnózis felállítása, valamint a szükséges kezelés meghatározása azonban az orvos feladata. Az általa javasolt kezelés nem minden esetben egyezik meg a beteg előzetes elképzeléseivel, így előfordulhat, hogy más beavatkozást végez. Az orvos mindig azt tartja szem előtt, hogy az adott probléma megszüntetésére melyik módszer lesz a legjobb a páciens számára rövid- és hosszútávon egyaránt. Ez nem feltétlenül egyezik meg a beteg elvárásaival, elképzelésével. Így elképzelhető, hogy súlyos aranyér problémák esetén a lézeres aranyér műtét elvégzése önmagában nem elegendő, és szükség lehet más műtéti beavatkozások elvégzésére is.

 

Lézeres aranyér műtét budapesti ára, OEP támogatás

 

A műtéthez szükséges lézerszárat az OEP nem támogatja, így a lézeres aranyér műtét teljeskörű OEP támogatással sajnos egyik rendelőben sem végezhetik. Ezért a műtétet leginkább magánegészségügyi szolgáltatás keretein belül végzik el. A lézeres aranyér műtét ára nálunk 150-300 ezer forint között alakul. Az árakat a probléma súlyossága, összetettsége, esetleges nehezítő körülmények befolyásolják. A műtét ára tartalmazza a műtéti beavatkozás díján felül az első kontroll vizsgálat díját is. A vizsgálat során, amennyiben szükséges és javallott a lézeres aranyér műtét, teljeskörűen tájékoztatjuk a várható árakról és a tudnivalókról.

 

A lézeres aranyér műtét egy modern, gyors és hatékony megoldást jelent az aranyér problémák kezelésére. Minimális fájdalommal, gyors gyógyulással és a teljes felépülésig elhanyagolható kellemetlenséggel jár a műtét. Amennyiben aranyeres panaszok kínozzák, keresse fel rendelőnket, hogy minél előbb segíthessünk!

 

Jelentkezzen még ma lézeres aranyérműtétre budapesti központunkba!

További cikkeink:

A legjobb aranyér gyógyszer

A legjobb aranyér gyógyszer

Az aranyér tüneteinek jelentkezésekor a legtöbben azonnali megoldást szeretnének, mely teljesen érthető. Emiatt elkezdik kutatni, hogy melyik a legjobb aranyér gyógyszer. Ebben nyújtunk most egy kis segítséget, hogy melyek a legjobb aranyér gyógyszerek, egyáltalán...

Legjobb aranyér kúp

Legjobb aranyér kúp

Az aranyér kezelésében gyakran kerülnek alkalmazásra az aranyér kúpok, melyek enyhébb, kezdődő probléma esetén segítenek megszüntetni a panaszokat. A problémák jelentkezésekor a legtöbben azonnal meg akarnak szabadulni az aranyér okozta kellemetlenségektől, és...

Legjobb aranyér kenőcs

Legjobb aranyér kenőcs

A legjobb aranyér kenőcs titka   Mi az, amit elvárunk a legjobb aranyér kenőcstől? Azonnal csillapítsa a feszítő, égő érzést, csökkentse a duzzanatot, a külső csomót gyorsan szüntesse meg. Enyhüljön a kín, érezzük végre magunkat jól a bőrünkben. Nézze meg az...

Aranyér visszahelyezése otthon avagy mi húzza vissza az aranyeret?

Aranyér visszahelyezése otthon avagy mi húzza vissza az aranyeret?

Az aranyér sok embert érint, és számos kellemetlen tünetet produkál. A kilógó aranyér roppant zavaró, idegentest érzetet kelt, és könnyen sérülhet is, mely váladékozást, vérzést, viszketést és fájdalmat okozhat. Az aranyér visszahelyezése otthon is lehetséges, de nem...

Aranyér lézeres kezelése

Aranyér lézeres kezelése

Az aranyér betegség egy igen kellemetlen probléma. Előrehaladt állapotában szükség lehet műtét elvégzésére, melyre az aranyér lézeres kezelése egy kíméletes, biztonságos és gyors gyógyulást kínáló megoldás. A korábban végzett, aranyér lézeres eltávolítása nem...

Lézeres aranyér műtét

Lézeres aranyér műtét

Az aranyeres problémák a népesség igen jelentős részét érintik kisebb-nagyobb mértékben. Az aranyér műtéti eltávolítása csak előrehaladott állapotban szükséges, melyre többféle módszer alkalmazható. A lézeres aranyér műtét napjaink egyik legmodernebb beavatkozásának...

Sperti vagy Reparon? Ez itt a kérdés!

Sperti vagy Reparon? Ez itt a kérdés!

Az aranyér tüneteinek enyhítésére számtalan vény nélkül is kapható kenőcs, krém, vagy kúp kaphatók a patikákban. A két leginkább ismert talán a Sperti vagy Reparon végbélkúpja és végbélkenőcse. Mielőtt azonban döntene, hogy Sperti, vagy Reparon, érdemes megismerni a...

Szódabikarbóna aranyérre?

Szódabikarbóna aranyérre?

Az aranyeres panaszokat gyakran házilag akarják megoldani, mert félnek a vizsgálattól, és sok tévhit is kering az aranyér gyógyításának módszereivel kapcsolatban.  Az aranyér kezelésével kapcsolatban számtalan népi gyógymód és praktika terjed. Az egyik ilyen a...

Aranyér visszanyomása

Aranyér visszanyomása

Az aranyér sokak mindennapjait nehezíti meg. Az előesett, kitüremkedő belső aranyér esetén szükséges lehet az aranyér visszanyomása. Vannak azonban olyan esetek, mikor az aranyér visszanyomásával próbálkozni nem csak fájdalmas, de teljesen felesleges és veszélyes is...

Aranyér fájdalom

Aranyér fájdalom

Az aranyér okozta problémák sokak mindennapjait nehezíti meg. Napjainkra igazi népbetegséggé vált, köszönhetően a helytelen táplálkozásnak, és a mozgásszegény, rendszerint ülő életmódnak. Az aranyér betegség kialakulását többféle tünet is kíséri, melyek közül az egyik...

Aranyér ellen

Aranyér ellen

Az aranyér betegség egy igazi civilizációs népbetegség, nagyon sok embert érint kisebb nagyobb mértékben. Hátterében a legtöbbször a felgyorsult életmódból fakadó mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás, a hirtelen fellépő túlzott fizikai megterhelés, a...

Aranyér torna

Aranyér torna

Az aranyér napjaink népbetegsége, melynek hátterében a helytelen táplálkozás, a rossz székelési szokások, a mozgásszegény, ülő életmódból adódó túlsúly, valamint a medencealapi izmok gyengesége, nem megfelelő működése áll. Az aranyeres panaszok életmódváltással sok...

Aranyér műtét

Aranyér műtét

Az aranyér okozta panaszokról sokaknak egyből az aranyér műtét jut eszükbe, pedig az aranyér, ha időben orvoshoz fordulnak vele, nem igényel műtéti beavatkozást. A legtöbb esetben életmódbeli változtatásokkal, egészséges étrend bevezetésével, rendszeres mozgással és...

Aranyér kezelése gyógynövényekkel

Aranyér kezelése gyógynövényekkel

Az aranyeres panaszok jelentkezésekor a tünetek, panaszok különféle gyógynövényekkel is enyhíthetőek. Az aranyér kezelése gyógynövényekkel leginkább csak a tünetek enyhítésére szolgálnak, és nem helyettesítik a szakorvosi vizsgálatot. Aranyeres panaszok megjelenésekor...

Aranyér fájdalomcsillapítás

Aranyér fájdalomcsillapítás

Az aranyér egyik tünete a vérzés, viszketés, váladékozás mellett lehet a fájdalom. Az aranyér fájdalomcsillapítás fontos lépés az aranyér kezelésében. A fájdalomcsillapítás segítségével, a kellemetlenségek enyhítésével elérhetjük, hogy a beteg minél előbb visszanyerje...

Aranyér kezelése házilag

Aranyér kezelése házilag

Az aranyér napjaink egyik népbetegsége, nagyon sok embert érintenek az aranyér okozta kellemetlenségek. Sokan csak előrehaladott, nem szűnő panaszok esetén fordulnak szakemberhez, és otthon próbálják megoldani a problémát. Az aranyér kezelése házilag is megkezdhető,...

Székrekedés kezelése

Székrekedés kezelése

A székrekedés sokak életét keseríti meg kisebb-nagyobb mértékben. Az, hogy mikor beszélhetünk székrekedésről, egyénenként eltérő. Általánosságban elmondható, hogy ha legalább heti három alkalommal nem történik székletürítés, feltehetően székelési nehézségek állnak...

Végbéltükrözés

Végbéltükrözés

A végbél panaszok kivizsgálásának az egyik legfontosabb eszköze a végbéltükrözés, azaz a rektoszkópia. A végbéltükrözéssel a végbél alsó 10-20 centiméteres szakaszát lehet megvizsgálni, mely elengedhetetlen a végbél betegségek pontos diagnosztizálásához. A vizsgálat...

Hogyan gyógyítható az aranyér?

Hogyan gyógyítható az aranyér?

Mielőtt megválaszolnám a kérdést, hogy hogyan gyógyítható az aranyér, előtte nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan mi az aranyér. Nem minden esetben betegség, hiszen valójában a végbél környékén található vénás érhálózat összefoglaló elnevezése. Feladata, hogy...

Gyors megoldás aranyérre

Gyors megoldás aranyérre

Az aranyér kellemetlen tünetei, a szúró, feszítő kellemetlenség, a viszketés, váladékozás, a kényelmetlenség érzése és sok esetben a vérzés megnehezítik a mindennapokat. Nem csoda, hogy a legtöbben közülünk, aki aranyeres problémákat tapasztal, minél előbb szeretne...

Jelentkezzen be rendelőnkbe!