Otthon kezelné a sipolyát, de nagyon fél attól, hogy a probléma megoldása kicsúszik a kezei közül, és az otthoni kezelés nem hoz eredményt? Ebben vár segítséget ettől a cikktől?

Otthon kezelné a sipolyt önmaga, mert egyszerűen fél attól, hogy proktológus szakembert kell felkeresnie, és nem kerülheti el a műtétet? Megerősítést szeretne, hogy a műtét elkerülhető?

Vagy csak egyszerűen szégyenli a sipolyt, és a vele járó kellemetlen szagot, váladékozást, és még egy szakembernek sem szeretné megmutatni?

A hírem az, hogy egyik várakozás sem fog boldog végkifejlettel záródni.

A sipolyt megszüntetni otthoni kezeléssel nem lehetséges.

Az otthoni kezelgetés ugyanis a sipolyt nem szünteti meg, csak súlyosbíthat a helyzeten. Az idő múlásával egyre rosszabb állapotba kerülő sipoly rendbetétele pedig rendkívül sok időt és energiát emészt fel. Az ön idejét, és energiáját.

A sipoly kezelése otthon már csak a műtét utáni időszakra vonatkozhat!

 

Sipoly alternatív kezelése otthon

A fistulák, sipolyok hatékony alternatív kezelése, mint már említettem, nem ismert, csak komplementer, vagyis kiegészítő terápiaként jöhet szóba a természetgyógyászatban használatos gyógynövények, gyógyhatású készítmények alkalmazása. A természetes kezelések, a gyógynövények alkalmazása, a kezelő orvos tudomásával történjenek. Mindig konzultáljanak a kezelő orvossal, mielőtt valamilyen terápiába kezdenek.

 

Sipoly kezelése otthon – Orvosi mézzel

Tudom, aki sipolyban szenved, igen sokfelé tájékozódik a különféle alternatív gyógymódok iránt, és kipróbál mindent a tartós, gyors gyógyulásért. Valószínűleg ön sem most találkozik előszőr ezzel a mézzel sem.

Az antibakteriális orvosi méz megtalálható a természetes gyógymódokat kínáló boltok polcain. Manuka mézként is ismert, de a sebbe a sima méz nem alkalmazható, csak a megfelelő formában előállított, szennyeződésmentes orvosi méz készítmény. A sima méz belsőleg járulhat hozzá a szervezetünk egészséges működéséhez.

Az orvosi méz a világ számos pontján engedéllyel rendelkezik a sebkezelésben. A Cardiff Egyetemen végzett kutatások szerint alkalmas a sebkezelésre, és MRSA fertőzés esetén.

Sebgyógyulást elősegítő fertőtlenítő, antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Elfertőződött sebekre, tályogokra, fekélyekre javasolják használatát. Hydrogén- peroxid tartalma, és a hagyományos mézekhez képest magasabb metil-glioxál (MG) tartalma adja antibakteriális tulajdonságát. Az MG a dihidroxi-aceton átalakításából származik, amely magas koncentrációban található meg a manukavirág nektárjában. A manuka nálunk nem honos, Új-Zélandon, és Ausztráliában termő teafa. A manukaméz MG tartalma nagyon eltérő, és az árak közötti magas szórás is ennek tudható be. Minél magasabb a metil-glioxál tartalom, annál erősebb az antibakteriális hatása a méznek, és annál magasabb az ára.

 

Sipoly kezelése otthon – gyógynövényekkel

A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi népgyógyász gyógynövény ajánlása alapján, a sipolyok kiegészítő kezeléseként minden reggel 6 héten át éhgyomorra javasol egy csésze diófalevél teát inni. 6 hét letelte után szünetet kell tartani, majd a kúra 4 hét szünet után megismételhető. A diófalevél nagyon jó vértisztító, gyulladáscsökkentő és baktériumölő gyógynövény. Javasolja a diófalevél teát ülőfürdőnek is használni, így is hatásos lesz. Kamillás ülőfürdő, vagy sima sós fürdő is alkalmazható napjában akár többször 10-20 percre.

Említhető még a mezei zsurló is, mely gyulladáscsökkentő hatása miatt hatékony lehet a sipolyok kezelésében. A körömvirág, és aloe vera jó fertőtlenítő, antibakteriális hatással bír, ezért a sipolyok kezelésében, tisztán tartásában szerepet játszhat.

Még egyszer kiemelem, hogy a természetes kezelések, a gyógynövények alkalmazása, a kezelő orvos tudomásával és beleegyezésével történjenek! Mindig konzultáljanak a kezelő orvossal, mielőtt valamilyen terápiába kezdenek! A sipoly végleges gyógymódja egyedül a műtét.

Végbélsipoly kérdésben keressen bizalommal. Jelentkezzen bátran vizsgálatra, ne halogassa a döntést. Az idő ebben az esetben nem önnek dolgozik.

dr. Bánfalvi Péter vezető proktológus dr. Bánfalvi Péter - proktológus

Dr. Bánfalvi Aranyér Központ, A gyógyító gondoskodás

www.aranyeresseg.hu

 

Bejelentkezés vizsgálatra szakértőnkhöz: 

+36(30)-868-0244

Kapcsolódó további cikkek:

Végbélsipoly képek

Végbélsipoly képek

A végbélsipoly kialakulása, és műtétje képekben bemutatva. Nevezhetjük ezt egy képregénynek, hogy ön képbe kerüljön. A végbélsipoly rendszerint egy végbéltályogból alakul ki. A végbéltályog elhelyezkedése szerint többféle lehet, így a kialakult sipolyok is sokfélék. A...

bővebben
Sipoly műtét utáni sebgyógyulás

Sipoly műtét utáni sebgyógyulás

Amikor túl van az ember a sipoly műtéten, azonnal az a kérdés kezdi el foglalkoztatni, hogy a műtét után mi vár rá? Mikor, és hogyan fog meggyógyulni a seb? Fájni fog? Mennyire? Meddig? Feküdnöm kell? Egyáltalán mit tudok majd csinálni, és mit nem? Meddig kell otthon...

bővebben
Sipoly kezelése

Sipoly kezelése

Ha ön is szenved a végbélsipoly tüneteitől: különböző mennyiségű bélnedv, vér/genny ürülés a sipoly nyílásból, bőrirritáció az állandó nedvezés miatt, az irritált területen csípő, fájdalmas érzés, az állandó jellemzően sárga váladék, mely kellemetlen szagú, bűzös is...

bővebben
Végbélsipoly tünetei

Végbélsipoly tünetei

A végbélsipoly tünetei sokszor összefüggenek azzal a ténnyel, hogy egy tályog előzi meg a megjelenésüket. A tályog tünetei (nagy vörös folt, közepén lüktető duzzanattal, heves, égető fájdalom, lázas állapot, hidegrázás, fáradtság, levertség, a fájdalomtól...

bővebben
Sipoly műtét utáni gyógyulási idő

Sipoly műtét utáni gyógyulási idő

Megértem, hogy fontos a gyógyulási idő tervezése, mert a munkából való kiesés, és a táppénz komolyan érinti nem csak a háztartást, de a munkáltatót is. Mivel a sipolyok nagyon sokfélék, így a gyógyulási időszak, annak jellege is sokféle. A felszínes sipolyok műtét...

bővebben
Call Now Button Jelentkezzen be rendelőnkbe!