Az aranyér kezelésében gyakran kerülnek alkalmazásra az aranyér kúpok, melyek enyhébb, kezdődő probléma esetén segítenek megszüntetni a panaszokat. A problémák jelentkezésekor a legtöbben azonnal meg akarnak szabadulni az aranyér okozta kellemetlenségektől, és elkezdenek kutatni a legjobb aranyér kúp után.

 

Melyik a legjobb aranyér kúp?

Sokféle végbélkúp kapható a patikák kínálatában, melyek a belső aranyér kezelésére szolgálnak (belső aranyér kúp). Azt, hogy melyik a legjobb aranyér kúp, nem igazán lehet egyértelműen megmondani. Mindegyik segíthet az aranyér kezdeti stádiumában a probléma kezelésében.

Ha nincs ismert érzékenység, bármelyik recept nélküli aranyér kúpot ki lehet próbálni, a patikákban számtalan végbélkúp áll rendelkezésre. Ha vényköteles kúpot kell alkalmazni, az orvos tudni fogja, hogy adott esetben melyik lesz a legjobb aranyér kúp a problémára. Utóbbi esetben azt kell alkalmazni, amit a szakember javasolt.

 

Legjobb aranyér kúpok recept nélküli

A következőkön felül kapható még sok fajta aranyér kúp, melyek legalább annyira jók lehetnek, mint amelyek itt felsorolásra kerülnek. A legjobb aranyér kúp helyett inkább használjuk a legnépszerűbb, legismertebb elnevezést. Egyéni, hogy kinek mi válik be, ha rendszeresen szükséges aranyér kúpot használni, ki lehet próbálni többféle készítményt is.

 

Reparon kúp

A reparon kúp az egyik legismertebb aranyér kúp, már több mint 20 éve, 2003 óta van forgalomban. A hatóanyaga elölt baktériumkultúra-szuszpenzió (E coli baktérium), mely gyulladáscsökkentő hatású és segíti a sebgyógyulást. Az aranyér és szövődményeinek, mint pl. fájdalom, viszketés, gyulladás, ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése, kezelésére szolgál. Egy dobozban 10 kúp található, az ára 3-4000 forint között van.

 

Mastu aranyér kúp

A Mastu aranyér kúp 2000 óta van forgalomban, nem szteroid gyulladáscsökkentő végbélkúp. Hatóanyagai a bufexamák, titán-dioxid (E171), bázisos bizmut-gallát, lidokain- hidroklorid-monohidrát. Fájdalomcsillapító, viszketéscsökkentő, gyulladásgátló, szárító és bakteriosztatikus (baktériumok növekedését, vagy szaporodását megállító) hatású.

 

Hemorid kúp

A Hemorid kúp 1933 óta van forgalomban, hatóanyagtartalma a prokain-hidrokloridot, az efedrin-hidrokloridot, a mentol, a racém kámfor és a cickafark olaj. A Hemorid végbélkúp az aranyér és más végbéltáji megbetegedések heveny tüneteinek enyhítésére szolgál. Csillapítja a helyi vérzést és duzzanatot, a viszketést és a fájdalmat, valamint enyhe fertőtlenítő hatással is rendelkezik.

 

Legjobb receptköteles aranyér kúpok

A legjobb aranyér kúpok között természetesen olyanok is vannak, amelyeket csak recept ellenében lehet kiváltani és orvosi felügyelet alatt használni. A legismertebbek ezek közül a teljesség igénye nélkül a Posterisan Forte, a Suppositorium haemorrhoidale fono vii. végbélkúp, vagy a Doloproct kúp, számtalan egyéb receptköteles kúp mellett.

Ezek a készítmények csak orvosi utasításra és felügyelet alatt használhatóak, saját elhatározásból nem szabad őket használni. A vényköteles gyógyszerek nem megfelelően főleg szteroid tartalmuk miatt hosszan alkalmazva több kárt okozhatnak, mint hasznot. Ha nem enyhülnek a vény nélküli készítményektől a panaszok, mindenképpen fel kell keresni egy szakorvost!

 

Meddig és hogyan kell alkalmazni az aranyér kúpot?

A vény nélkül kapható aranyér kúpokat a betegtájékoztatóban foglaltak szerint kell alkalmazni, de amennyiben az orvos másképp nem javasolta, maximum két hétig napi 1-2 kúpot szabad használni. Ha nem múlik a probléma, akkor mindenképpen fel kell keresni egy szakorvost, mert az sem kizárt, hogy nem aranyér okozza a panaszokat.

Vényköteles gyógyszerek esetében minden esetben az orvos által előírt ideig és mennyiségben kell alkalmazni az aranyér kúpot.

A kúpokat a legjobb székelés és tisztálkodás után, magzatpózban felhelyezni a végbélbe és várni néhány percet, hogy biztosan bent maradjon.

Mint minden gyógyszer esetén, még a legjobb aranyér kúpok esetén is felléphetnek mellékhatások. Ha bármely készítmény alkalmazása mellett mellékhatás lépne fel, nem szabad tovább használni, és fel kell keresni egy szakorvost.

Aranyeres panaszok esetén a legbiztosabb megoldás egy szakorvos felkeresése. A legjobb aranyér kúp sem fog segíteni, ha a tüneteket nem aranyér okozza. A panaszok hátterében sokkal komolyabb problémák is állhatnak az aranyérnél, amelyet csak szakorvosi vizsgálattal lehet megállapítani. 

 

dr. Bánfalvi Péter vezető proktológus dr. Bánfalvi Péter - proktológus

Dr. Bánfalvi Aranyér Központ, A gyógyító gondoskodás
www.aranyeresseg.hu

Szakértőinkhez vizsgálatra való bejelentkezéshez kattintson ide,

vagy hívja a

+36(30)-868-0244

telefonszámot!

 

Szakértőink:

Dr. Pácsa Szilvia

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Nőgyógyászként célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz, és az egészséges élet megtartásához segítsem. Gyakorló orvosként folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a hagyományos (gyógyszeres, műtéti) terápiás megoldásokat kiegészítve a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni. Vallom, hogy az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése, amelyhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is érdemes felhasználni. Tovább >>

Dr. Mikes Csaba

Dr. Mikes Csaba

proktológus, sebész főorvos

Proktológia magánrendelést 2007 óta folytatok. A kórházi végbélsebészet mellett magánrendelésen a végbéltájéki panaszokkal (aranyeresség, condyloma, végbélviszketés, végbélsipoly, végbélberepedés, jó és rosszindulatú végbél és vastagbéldaganatok) hozzám forduló páciensek ellátását végzem, célom az alapos kivizsgálását követő pontos diagnózis felállítása és annak legkorszerűbb ellátása.

Dr. Lehoczki Gergely

Dr. Lehoczki Gergely

proktológus, sebész adjunktus

2009-es sebészeti szakvizsgám megszerzését követően kezdtem el proktológiai panaszokkal pácienseket ellátni és észleltem, hogy széles körű igény van a végbélbetegségek tüneteitől szenvedő páciensek empatikus, pontos, minőségi ellátására. A precíz és pontos megfigyelés, a tapasztalatok gyűjtése, beépítése a mindennapi gyakorlatba valamint a személyre szabott ellátás, gyógyítás, esetkövetés fontossága ragadott meg leginkább, ami mind a mai napig a fő motivációt jelentik számomra. A páciensek bizalmának elnyerése és megtartása szintén nagyon fontos számomra. Mindannyian ismerjük a mondást:”pontos mint egy sebész.” Ennek a jegyében szeretnék minden páciensem számára enyhülést, jobbulást, teljes gyógyulást nyújtani.

Tovább >>

Dr. Tóth-Fülöp Orsolya

Dr. Tóth-Fülöp Orsolya

proktológus, sebész szakorvos

Számomra a szakmaiság mellett a legfontosabb a páciens orientált légkör, amelyben megfelelő figyelmet és időt tudunk biztosítani a hozzánk fordulóknak. A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem, majd 2018-ban általános sebészeti szakvizsgát tettem. 2012 és 2023 között a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Osztályán dolgoztam, 2018-tól megbízott tagja voltam a kórház onkoteam-jének. A Mellrákfórum civil szervezet aktivistájaként az egészségügyi tudatosságért kampányolok. A komplexebb ellátás céljából 2023-ban elvégeztem a Kismedence rehabilitáció biofeedbackkel tanfolyamot. … Tovább>>

Dr. Bánfalvi Péter

Dr. Bánfalvi Péter

vezető proktológus

Proktológiai magánrendelést 2006 óta folytatok. Célom, hogy vendégeink aranyér, és más végbél-megbetegedését a lehető legkisebb megterheléssel és a legjobb életminőséget megcélozva gyógyítsam meg, nagy felelősséggel járó és sokszor igazi kihívást jelentő munka a számomra. Feladatomnak rendszeres önképzéssel, a gyógyítás egyénre szabott, állandóan tökéletesedő módszereivel igyekszem megfelelni. 2012-ben felkértek Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja aranyérrel kapcsolatos információk megírására, 2014-ben és 2017-ben megkaptam az Év Magánrendelője verseny szakmai díját.

Tovább >>

További cikkek a témában:

A legjobb aranyér gyógyszer

A legjobb aranyér gyógyszer

Az aranyér tüneteinek jelentkezésekor a legtöbben azonnali megoldást szeretnének, mely teljesen érthető. Emiatt elkezdik kutatni, hogy melyik a legjobb aranyér gyógyszer. Ebben nyújtunk most egy kis segítséget, hogy melyek a legjobb aranyér gyógyszerek, egyáltalán...

bővebben
Legjobb aranyér kenőcs

Legjobb aranyér kenőcs

A legjobb aranyér kenőcs titka   Mi az, amit elvárunk a legjobb aranyér kenőcstől? Azonnal csillapítsa a feszítő, égő érzést, csökkentse a duzzanatot, a külső csomót gyorsan szüntesse meg. Enyhüljön a kín, érezzük végre magunkat jól a bőrünkben. Nézze meg az...

bővebben
Lézeres aranyérműtét Budapest

Lézeres aranyérműtét Budapest

Az aranyeres problémák a népesség igen jelentős részét érintik kisebb-nagyobb mértékben. Az aranyér műtéti eltávolítása csak előrehaladott állapotban szükséges, melyre többféle módszer alkalmazható. A lézeres aranyér műtét napjaink egyik legmodernebb beavatkozásának...

bővebben
Aranyér lézeres kezelése

Aranyér lézeres kezelése

Az aranyér betegség egy igen kellemetlen probléma. Előrehaladt állapotában szükség lehet műtét elvégzésére, melyre az aranyér lézeres kezelése egy kíméletes, biztonságos és gyors gyógyulást kínáló megoldás. A korábban végzett, aranyér lézeres eltávolítása nem...

bővebben
Lézeres aranyér műtét

Lézeres aranyér műtét

Az aranyeres problémák a népesség igen jelentős részét érintik kisebb-nagyobb mértékben. Az aranyér műtéti eltávolítása csak előrehaladott állapotban szükséges, melyre többféle módszer alkalmazható. A lézeres aranyér műtét napjaink egyik legmodernebb beavatkozásának...

bővebben
Sperti vagy Reparon? Ez itt a kérdés!

Sperti vagy Reparon? Ez itt a kérdés!

Az aranyér tüneteinek enyhítésére számtalan vény nélkül is kapható kenőcs, krém, vagy kúp kaphatók a patikákban. A két leginkább ismert talán a Sperti vagy Reparon végbélkúpja és végbélkenőcse. Mielőtt azonban döntene, hogy Sperti, vagy Reparon, érdemes megismerni a...

bővebben
Szódabikarbóna aranyérre?

Szódabikarbóna aranyérre?

Az aranyeres panaszokat gyakran házilag akarják megoldani, mert félnek a vizsgálattól, és sok tévhit is kering az aranyér gyógyításának módszereivel kapcsolatban.  Az aranyér kezelésével kapcsolatban számtalan népi gyógymód és praktika terjed. Az egyik ilyen a...

bővebben
Aranyér visszanyomása

Aranyér visszanyomása

Az aranyér sokak mindennapjait nehezíti meg. Az előesett, kitüremkedő belső aranyér esetén szükséges lehet az aranyér visszanyomása. Vannak azonban olyan esetek, mikor az aranyér visszanyomásával próbálkozni nem csak fájdalmas, de teljesen felesleges és veszélyes is...

bővebben
Jelentkezzen be rendelőnkbe!